Паста "Витоша"


Сладкиши

Необходими продукти:

За блатовете:
5 яйца
80 г брашно София мел Екстра
120 г захар
40 г какао
За крема:
200 г пудра захар
250 г меко масло
10 г ванилия
За ганаша:
250 г шоколадов кувертюр
50 г масло

Начин на приготвяне:

1. Яйцата на стайна температура се разбиват със захарта до пухкав крем. След това се прибавя брашното. Сместа се разделя на 2 части, като към едната се прибавя какаото за да се получи кафявия блат. Смесите се разпределят в тава с хартия за печене и се пекат на 180 градуса за 10-15 минути.

2. За крема разбъркваме с миксер мекото масло и пудрата захар и накрая добавяме ванилията. Отделяме малко част от него, която ще ни трябва да измазване на пастата накрая.

3. Приготвяме шоколадовия ганаш като разтопяваме на водна баня кувертюра с 50 г масло.

4. Охладените блатове режем на правоъгълници. Трябва да се получат общо 4 правоъгълника(по два от всеки цвят).

5. Намазваме блатовете с крем като ги редуваме по цвят и оставяме в хладилник, за да стегне кремът.

6. Охладената паста режем с остър нож по диагонал на паралелепипеда(вижте снимките). Получават се две призми, които трябва да слепим с крем, така че да се получи триъгълната паста.

7. Намазваме пастата с останалия крем отвън и накрая покриваме с ганаша.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Христо Георгиев от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

31.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.