Пирог *Шоколадова плитка*
Сладкиши

Изпратена от:

Ваня Митова от София

Необходими продукти:

350 г брашно София мел Екстра
200 г прясно мляко
150 г масло
2 бр. яйца
15 г захар
4-5 г суха мая
За плънката:
100 г шоколад
1 бр. банан
2 ч.л. растително масло
4 с.л. кафява захар
За хрупкавата поръска:
30 г брашно
60 г захар
15 г масло
За намазване:
1 бр. яйце

Начин на приготвяне:

1. Продуктите за тестото (без маслото) се слагат в кухненски миксер и се замесва тесто. Маслото се разтопява и започва да се добавя постепенно до пълното му поемане. След това тестото се прехвърля в намазнена купа, покрива се с домакинско фолио и се оставя на стайна температура за 2 часа, а след това се прибира в хладилника за няколко часа.

2. За плънката: Шоколадът се настъргва на едро, бананът се нарязва на дребни парченца. Купата с тестото се изважда от хладилника. Изсипва се върху набрашнен плот и се оформя тънък правоъгълник. Намазва се с растителното масло, поръсва се с настъргания шоколад, захарта.

3. Отгоре се разпределя бананът. Всичко се навива на руло. Разрязва се на 2 по дължина. Половинките се обръщат с разрезите нагоре и се преплитат.

4. Така приготвената плитка се прехвърля в продълговата кексова форма. Покрива се и се оставя на топло, докато удвои обема си.

5. За поръската: Смесват се брашното и захарта и заедно с маслото всичко се претрива на трохи. Преди печене плитката се намазва с разбитото яйце и се поръсва с трохите. Пече се в предварително загрята умерена фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

трудна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.