Пирожки


Други солени печива

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел - екстра
2 яйца;
90 г кисело мляко
50 мл прясно мляко
50 мл вода
100 мл олио
20 г мая
1 ч.л. сол
1 ч.л.захар
1 ч.л. оцет
1/2 пакетче бакпулвер
150 г сирене за тестото
още: За плънка още около 150 г сирене
олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. В топлото прясно мляко и вода се размива маята със захарта и 1 - 2 с.л. брашно. Покрива се и се изчаква да шупне. В дълбок съд леко се разбиват яйцата, към които се добавят олиото, киселото мляко с бакпулвера, солта, оцета, натрошеното сирене и шупналата вече мая (продуктите е хубаво да са със стайна температура). Към тази смес постепенно се прибавя брашното и се бърка до усвояването му.

2. Омесва се меко тесто, което се покрива и престоява в хладилника около един час. След като тестото си почине, от него се късат парчета, с големина колкото яйце. Всяко се разточва на тънък лист и се слага плънка от сирене.

3. Навива се на стегнато руло, като се притиска добре с длан, за да се залепи края и да не си личи слепването.

4. По този начин се оформят всички пирожки.

5. Пържат се на средна степен на котлона и се вадят върху кухненска хартия.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Виолета Атанасова от Шумен

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

16.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.