250 г брашно Класик София Мел
200 г кисело мляко
1 яйце
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
2 ч.ч. олио за пържене
100 г краве сирене
100 г кашкавал
1. В купа пресяваме брашното и добавяме солта. Добавяме разбитото яйце и разбъркваме добре.
2. В киселото мляко добавяме содата, разбъркваме и изчакваме да шупне. Прехвърляме към брашното, замесваме меко и лепкаво тесто и го оставяме да почине за 10-20 мин.
3. Разделяме тестото на 2 равни части, всяка от които разточваме на тънка кора с елипсовидна форма, като обилно поръсваме с брашно.
4. В центъра поставяме от натрошеното сирене или настъргания кашкавал. Завиваме на руло, режем на продълговати парчета, чиито краища слепваме добре.
5. Пържим, като температурата не трябва да надвишава 160 градуса по Целзий.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ