Пита на квадрати
Питка, Погача

Изпратена от:

Ангелина Генчева от Русе

Необходими продукти:

400 гр. брашно София Мел Класик
100 мл. мляко
100 мл. вода
3 с.л. олио
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1/4 кубче мая

Начин на приготвяне:

1. Омесваме тесто от всички продукти без сиренето.

2. Разделяме го на 5 равни топки.

3. Оставяме ги да се отпуснат около 10 минути.

4. Разточваме топките по отделно и слагаме в намаслена тава. Поръсваме със натрошено сирене, отново слагаме разточено тесто. Последния ред е задължително тесто.

5. Нарязваме на квадрати и оставяме да втаса.

6. Пече се 30 минути на 180 градуса.

7.След като извадим питката я намазваме с олио и завиваме с хартия и кърпа.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

25.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.