Питка пухкава
Питка, Погача

Изпратена от:

Ивелина Петрова от Сухозем

Необходими продукти:

500 г брашно София мел
7 г мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
50 мл олио
200 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. В купа слягаме всички сухи съставки и разбъркваме добре.

2. Прибавяме яйцата, млякото, олиото. Затопляме прясното мляко и прибавяме към останалите съставки.

3. Разбъркваме всичко и правим меко тесто. Оставяме да втаса.

4. След като тестото е готово разделяме на четири части. Всяка част разточваме и намазваме с олио (аз лично винаги между блатовете слагам сирене).

5. Оформяме питката и намазваме отгоре с един жълтък.

6. Печем на предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.