Питка
Питка, Погача

Изпратена от:

Цветомира Карабулева от Плевен

Необходими продукти:

1 кг. брашно София Мел екстра
450 мл хладка вода
2/3 кубче мая
3 суп. лъжици кисело мляко
3 суп. лъжици олио

Начин на приготвяне:

1. От всички съставки се замесва меко тесто. Втасва около 2 часа в топла стая. Питката се оформя по желание в кръгла тава.

2. За намазване при оформяне на питката допълнително, 1 с.л. захар, сол, две яйца - един жълтък е заделен за намазване на втасалата питка.

3. Пече се в умерено загрята фурна на 200 градуса. Като се изпече я намокряме с малко водичка и завиваме с кърпа за да омекне.

Приятен апетит

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.