Питка със сусам
Питка, Погача

Изпратена от:

Ренета Йотова от Самоков

Необходими продукти:

1,200 кг София Мел класик
3 яйца
500 мл пр.мляко
3 с.л олио
1 ч.л сол
1 ч.л захар
1/2 пакет жива мая
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява, прави се кладенец и в него се добавят яйцата (оставя се 1 жълтък за намазване ), олиото, солта и шупналата в млякото мая.

2. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса.

3. Оформя се питката и се оставя да втаса повторно.

4. Маже се с жълтъка, поръсваме със сусам и се слага да се пече на 180 градуса за 40 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.