Питка Кърфин
Хлябове и Питки, Погачи
Необходими продукти:
500 г брашно Екстра на София Мел
2 яйца
1 ч.л. сол
1 ч. л. захар
7 г мая олио
50 г олио
200 г прясно мляко
сирене и сусам по желание
Начин на приготвяне:
1. Омесваме всички съставки на меко тесто, като отделяме от едното яйце жълтъка.
2. Оставяме тестото да втаса около 30 минути. След това тестото се разточваме на голяма кора може по желание да се сложи сирене и намазваме с олио, завиваме на руло цялата кора. След това си разряваме на две и го завиваме на два охлюва с разрязване краища навън.
3. Поставяме двата охлюва един върху друг и се намазват с разбит жълтък и може да се поръси със сусам. Оставяме да втаса 30 минути.
4. Печем на 170 градуса 40 - 50 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Atanaska Vangelova от Несебър
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване