Питка кроасани
Питки, Погачи
Необходими продукти:
850 г брашно
7 г суха мая
1 ч.л. сол
2 ч.л захар
200 мл вода
200 мл пр. мляко
200 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Смесват се сухите продукти с 500 г брашно. Хубаво се разбъркват, добавя се млякото и водата, които са загряват.
2. Разбъркват се и се добавя олиото. Меси се до меко тесто. Разделя се на две топки и без да втасва топката се разточва на тънка кора и се реже на триъгълници.
3. От тях се навиват кроасани от широката към тясната страна.Така и с другата топка. Поставят се в тава с 30 см диаметър застлана с хартиия за печене.
4. След като се наредят се оставят да втасат около 50 мин.Когато са втасали се мажат с жълтък и 1 с.л. олио.
5. Пече се на 180 градуса за 45 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Антоанета Джелепска от област София град
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване