Питка кроасани
Питка, Погача

Изпратена от:

Антоанета Джелепска от област София град

Необходими продукти:

850 г брашно
7 г суха мая
1 ч.л. сол
2 ч.л захар
200 мл вода
200 мл пр. мляко
200 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Смесват се сухите продукти с 500 г брашно. Хубаво се разбъркват, добавя се млякото и водата, които са загряват.

2. Разбъркват се и се добавя олиото. Меси се до меко тесто. Разделя се на две топки и без да втасва топката се разточва на тънка кора и се реже на триъгълници.

3. От тях се навиват кроасани от широката към тясната страна.Така и с другата топка. Поставят се в тава с 30 см диаметър застлана с хартиия за печене.

4. След като се наредят се оставят да втасат около 50 мин.Когато са втасали се мажат с жълтък и 1 с.л. олио.

5. Пече се на 180 градуса за 45 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.