Питка на кифлички
Питка, Погача

Изпратена от:

Радостина Захариева от Сливен

Необходими продукти:

840 г бяло брашно София Мел екстра
500 мл прясно топло мляко
1кубче /42гр/ прясна мая
2 с.л.захар
1  с.л.сол
100 мл олио
за намазване 1 яйце
меко масло

Начин на приготвяне:

1. В топлото прясно мляко добавяме маята, разбъркваме и добавяме захарта, олиото и смесеното брашно със сол. Замесваме меко тесто. Веднага се разделя на 2топки, които оставяме да си починат за 10 минути покрити с кърпа.

2. Всяка топка разточваме на правоъгълник с дебелина около 4мм, намазняваме хубаво с меко масло.

3. Нарязваме го на триъгълници, всеки един навиваме на кифличка, широката част да е около 7см. Редим на два кръга в тава която е намазнена и набрашнена с диаметър 28 см.

4. Наредената питка я оставяме на топло за 25 мин. във фурната.

5. Изважда ме я мажем с леко разбито яйце и поръсваме със сусам.

6. Връща ме я във фурната и я включване на 180 градуса, печем до готовност.

7. Приготвя се за около 2 часа.

Приятен апетит.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.