Питка с кашкавал
Питка, Погача

Изпратена от:

Костадина Мазгалова от София

Необходими продукти:

3 ч. чаши брашно Софиямел Класик (вместимост 200 мл.)
1 ч. л суха мая
200 г кашкавал
2 яйца
125 мл прясно мляко
4 с.л краве масло
1 с.л захар
1 ч.л сол
пресен копър
скилидка чесън
1 с.л олио

Начин на приготвяне:

1.Брашното се пресява. Добавят се сухите съставки: мая, захар, сол. Разбъркват се. Добавят се: едно разбито яйце и затопленото прясно мляко. Замесва се тесто. Накрая се добавят 2 с.л краве масло и се доомесва меко тесто. Оставя се на топло за 30 минути.

2. Приготвя се плънката: в подходящ съд се смесват ситно накълцания копър, олио, 2 с.л краве масло (на стайна температура), пресован чесън и сол.

3. Вече втасалото тесто се постила с ръце върху подходяща тава, покрита с пергаментова хартия. Правят се ромбовидни разрези с нож.

4. Разбива се второто яйце с щипка сол. Намазва се върху тестото. Отгоре се намазва със сместа от копър (от т. 2). Оставя се за няколко минути да поеме от сместа. Кашкавалът се нарязва на ленти, които се поставят в разрезите.

5. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, до златиста коричка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.