Питка с лимонада
Питка, Погача

Изпратена от:

Недялка Генкова от София

Необходими продукти:

1 кг брашно София Мел Екстра
половин кубче жива мая за хляб
4 бр яйца
1 с.л сол
1 с.л захар
250 мл жълта лимонада
200 г сирене
100 г краве масло

Начин на приготвяне:

1. Сипваме брашното в голяма купа, правим кладенче в средата.Там чупим яйцата, като от тях оставяме 1 жълтък. Слагаме и солта, и захарта.

2. Разтваряме маята във 100 мл топла вода и след това я добавяме при брашното.

3. Започваме да месим, като постепенно добавяме и лимонадата. След като е готово тестото покриваме с кърпа и оставяме да втасва 30 мин на топло. Като е готово го премесваме отново.

4. След това го разточваме на кръг със дебелина около 0.5 см. Намазваме със краве масло и натрошаваме сиренето. После навиваме тестото на руло.

5. Режем рулото на 12 равни парчета и ги нареждаме във намазнена със масло тава.

6. Оставяме да втасва 30 мин., като втаса намазваме отгоре със разбития жълтък.

7. Печем във предварително загрята на 200 градуса фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.