Питка Слънчоглед
Питка, Погача

Изпратена от:

Любомир Илиев от Кюстендил

Необходими продукти:

1.500 кг София мел бяло брашно Класик
100 гр. олио
2/3 от кубче мая
1 с.л. захар
1 яйце
400 гр. лимонада
1 с.л. сол
1 жълтък
1-2 с.л. семена

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява, в средата му се прави кладенче и в него се слагат останалите съставки. Маята се забърква на каша с малко хладка вода и брашно и се оставя да втаса.

2. Омесва се хубаво тесто от което се правят 3 топчета. Всяко се разточва на кора с диаметъра на тепсията - моята е 25 см - като първата и втората се намазват с олио.

3. В средата се слага една чаша и от нея на страни се разрязват 12-14 парчета. Всяко парче се повдига и се усуква 2-3 пъти и пак се поставя в тавата.

4. Оставя се да втаса 30-40 минути, намазва се с жълтък, а пожелание са поръсва със семена.

5. Пече се на 180 градуса около 40 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.