Питка със семена


Питки, Погачи

Необходими продукти:

2 кг брашно София мел класик 
2 яйца
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
мая прясна 42 гр
олио - 150 мл
оцет 1 ч.л.
вода 800 мл

Начин на приготвяне:

В купа се изсипва около 800 г вода и в нея се разтваря маята заедно със захарта и 2-3 с.л. брашно - остава се да шупне за 15 мин. След това се добавят солта, яйцата, като се оставя 1 жълтък за намазването, олиото и оцета и накрая брашното и се бърка постепенно докато стане тесто. След което се тупа 50/60 пъти и се оформя на топка, намазнява се и се слага покрито със стреч фолио в тава за 40 мин. да почине. След като почине се оформя тестото на кифлички реди се в предварително намазнена тава и се оставя за 15 мин. да почине. Намазва се с останалия жълтък поръсва се със семената и се пече на предварително загрята фурна на 180° за около 40/45 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Камелия Аврамова от Лом

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

06.06.2024

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.