Питка със семена
Питки, Погачи
Необходими продукти:
2 кг брашно София мел класик
2 яйца
1 с.л. сол
1 ч.л. захар
мая прясна 42 гр
олио - 150 мл
оцет 1 ч.л.
вода 800 мл
Начин на приготвяне:
В купа се изсипва около 800 г вода и в нея се разтваря маята заедно със захарта и 2-3 с.л. брашно - остава се да шупне за 15 мин. След това се добавят солта, яйцата, като се оставя 1 жълтък за намазването, олиото и оцета и накрая брашното и се бърка постепенно докато стане тесто. След което се тупа 50/60 пъти и се оформя на топка, намазнява се и се слага покрито със стреч фолио в тава за 40 мин. да почине. След като почине се оформя тестото на кифлички реди се в предварително намазнена тава и се оставя за 15 мин. да почине. Намазва се с останалия жълтък поръсва се със семената и се пече на предварително загрята фурна на 180° за около 40/45 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Камелия Аврамова от Лом
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване