550-600 г брашно Екстра София Мел
200 мл прясно мляко
150 г разтопено масло
2-3 с.л кисело мляко
2 с.л олио
1ч.л захар
1ч.л сол
150-200 г сирене
зехтин 2-3 с.л
шарена сол
2 яйца
1. В голяма купа добавям всички съставки и омесвам меко тесто, оставям го да отпочине 20 мин. След това го разделям на топки колко юмрук, всяка топка разтикам на тънка кора, която поръсвам с натрошено сирене и малко зехтин.Кората навивам на стегнато руло и режа на кръгчета, но под ъгъл и всяко парче редя в намазнена тава.
2. Питката оставам да втаса като удвои обема си, опичам в нагорещена фурна с вентилатор на 180- 190 градуса.
3. Опечената питка вадя от фурната и я намазвам с малко зехтин, поръсвам с шарена сол и завивам с памучна кърпа.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ