Питка за Бъдни вечер
Питка, Погача

Изпратена от:

Цветомира Карабулева от Плевен

Необходими продукти:

София Мел Екстра 1 кг
Кубче мая
1 суп. лъжица сол
1 суп. лъжица захар
2 чаени чаши хладка вода
1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря в малко топла вода, захарта и брашно за да стане кашичка и се захване. Към нея се прибавят останалите съставки и се замесва меко тесто.

2. Оставяме го да втаса около 1 час. Втасалото тесто се оформя на питка и с част от него отгоре се оформя кръст и украса.

3. Намазва се с жълтък разбит с малко олио.

4. Пече се в умерено загрята фурна на 200 градуса около 30-40 минути.

5. Изпечената питка отгоре се поръсва с вода и се завива с кърпа за да омекне.

Да ни е сладко.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.