Питки с месо и гъби
Питка, Погача

Изпратена от:

Десислава Христова от Варна

Необходими продукти:

500 г София Мел Класик
300 мл прясно мляко
10 г пакет суха мая
10 г захар
5 г сол
30 мл олио
250 г гъби печурки
500 г мляно месо смес от свинско и телешко
50 г топено сирене
1 глава лук
по две щипки сол, чубрица, чевен пипер, черен пипер, кимион, сминдух

Начин на приготвяне:

1. Замесва се тесто от пресятото брашно, олиото, прясното мляко със сухата мая, захарта, солта. Втасва на топло под кърпа за около 1 час.

2. От готовото тесто се къса и се оформят топки с големина на топки за тенис.

3. Пълнеж за питките - в тиган се слага 30 г масло, загрява се, изсипва се наситен лук, кайма, ситно нарязани гъби, топеното сирене е в края на готвенето, сол, чубрица, кимион, черен и червен пипер, сминдух, задушават се в маслото на среден огън за около 15 мин с непрекъснато бъркане с дървена шпатула.

4. Всяка топка тесто се разточва на кора и в нея се слага пълнеж.

5. Оформят се като руло, мажат се с разтопено масло, поръсват се със сол и галета, пекат се във фурна на 180 градуса за около 20 мин, 5 мин преди края на печенето се напръскват с пулверизатор с вода. Добре е да се пекат до леко порозовяване.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

31.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.