Питки за дюнер/такос
Питки, Погачи
Необходими продукти:
180 гр брашно Софиямел Класик
100 мл хладка вода
1 щипка сол
2 с.л. олио/зехтин
Начин на приготвяне:
1. Брашното се пресява и посолява.
2. Прави се кладенче, в което се изсипват мазнината и водата.
3. Замесва се средно меко тесто.
4. Оставя се в купа, завито с влажна кърпа да почине 15-20 минути.
5. Разделя се на 6-8 точета.
6. Всяко топче се разточва на тънко, около 1-2 мм.
7. Разточените "питки" се пекат на сух тиган по 1 минута от всяка страна на средна температура на котлона.
8. Готовите питки се покриват с кърпа.
9. Гарнират/пълнят се с продукти по желание.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дарина Ласкина от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване