Пица "Маргарита"


Други солени печива

Необходими продукти:

225 г брашно София Мел класик
1 ч.л. сол
1ч.л суха мая
6 с.л. зехтин
6 с.л вода
1 домат
175 г кашкавал
75 г царевица
5 маслини
5 с.л олио

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното със солта в купа и добавете маята.

2. Направете дупка в центъра и изсипете водата и зехтина.

3. Замесете меко тесто за пица и го оставете на топло място за един час.

4. Замесете още веднъж и го разточете на тънка кора.

5. Прехвърлете в намазнена тава.

6. Нарежете домата и наредете върху тестото, върху него сложете настърганият кашкавал. Сложете царевицата и накрая маслините.

7. Изпечете пицата "Маргарита" в загрята на 230 градуса фурна за 15-20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Данка Динева от Ямбол

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

23.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.