Пица с песто и печурки
Други солени печива

Изпратена от:

Юлия Гарбузова

Необходими продукти:

1,5 ч.ч. брашно София Мел Класик
1/2 ч.ч. вода
1 с.л. зехтин екстра върджин
1/2 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. суха мая
3 с.л. сос песто
250 г печурки
200 г настъргани моцарела, чедър и кашкавал
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. босилек

Начин на приготвяне:

1. Замесете меко тесто за пицата (брашно, вода, олио, захар, сол, суха мая) и го оставете на топло място за един час.

2. Нарежете гъбите на филийки, задушете ги.

3. Разточете тестото върху хартия за печене.

4. Разпределете върху тестото сос песто, гъбите, сиренета и накрая подправките.

5. Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 15-20 минут на долното ниво.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.