Поча със сирене
Питка, Погача

Изпратена от:

Гюлбеяз Чаушева от С. Бял извор община Ардино обл Кърджали

Необходими продукти:

4 ч.ч брашно София Мел Екстра
2 яйца+ 1 белтък
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 пакетче жива мая (прясна)
1 с.л. захар
1 ч.ч. = 200 мл
За плънката: 16 с.л. натрошено сирене
За намазване отгоре: 1 жълтък се смесва с 1 с.л. олио и 1 с.л. прясно мляко
за поръсване: Сусам 1/2 масло- по малко се слага на всяка "Поча"

Начин на приготвяне:

1. Първо активираме маята. В малък съд разбърквате топлата, но не вряща вода, заедно с маята и захарта.

2. След което в дълбока купа сипвам брашното правим кладенче и започвам да добавям яйцата с белтъка, олиото, киселото мляко сол, готовата мая. Започваме да бъркаме с лъжица, докато се сгъсти и става за месене. Доомесваме на ръка и оставям да втаса на топло за 30 минути.

3. После разделяме на 10 топки с големина колкото ябълки. Нареждаме в тава с поставена пергаментова хартия на нея.

4. Вземаме първата топка, слагаме сиренето вътре и правим леко продълговата фигурка като малък хляб, после другата и така докато свършат. Като ги наредим в тавата оставяме отново да втаса за 30-40 минути. Като втасат слагам масло на всяка по средата, мажа с яйцето и ръся със сусам.

5. Пекат се на 200 С за 15-20 минути на горен и долен реотан докато се зачервят.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.