Поднос за мезета ( шунка и кашкавал)
Питка, Погача

Изпратена от:

Деляна Христозова от с. Строево

Необходими продукти:

500 г пшенично брашно София мел
270 мл. вода
1 с.л. захар
4 г мая
1 ч.л.сол
1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря в топлата вода със захарта. Омесва се меко тесто. Разделя се на 4 части.

2. Разточват се кори, наслагват се една върху друга като между тях се слага краве масло. След това се нарязват на триъгълници и се усукват.

3. По желание може да се сложат различни мезета.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

25.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.