Погача
Питка, Погача

Изпратена от:

Велислава Обретенова от Варна

Необходими продукти:

1 кг пшенично брашно София мел класик
500 мл прясно мляко
200 мл кисело мляко
2 яйца
1 кубче мая
1 с. л захар
1 ч. л сол

Начин на приготвяне:

1. Маята се активира с малко от затопленото прясно мляко и захарта.

2. Брашното се пресява, прави се кладенец и в него се добавят активираната мая, останалите млека, солта, 1 цяло яйце и един белтък.

3. Замесва се меко тесто и се оставя на топло да удвои обема си.

4. Оформя се погача и се оставя да втаса повторно. Намазва се със заделения жълтък и се пече на 180 градуса. Готовността се проверява с дървено шишче. Като се извади от фурната се покрива с памучна кърпа.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.