Погача с масло
Питка, Погача

Изпратена от:

Вероника Тодорова от София

Необходими продукти:

900 г. брашно София Мел класик
3 яйца
3 с.л. кисело мляко
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
300 мл. олио
1 кубче прясна мая
Масло

Начин на приготвяне:

1. В купа пресейте брашното и направете кладенче. Към него прибавете яйцата, киселото мляко, олиото и солта.

2. Прясното мляко затоплете и към него добавете маята и захарта и оставете да шупне. Прибавете сместа към брашното и омесете тесто. Когато е добре омесено тестото се удря 100 пъти в плота и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

3. Разделя се на 3 топки, които се разточват и се редят една върху друга като по средата се мажат с разтопено масло.

4. Разточва се отново и се навива на руло. Реже се на еднакви парчета и се реди в намазнена тава.

5. Оставя се отново да втаса и се пече на 180 градуса около 30 минути или до суха клечка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.