Погача с майонеза
Питка, Погача

Изпратена от:

Нина Каракашева от гр.Шумен

Необходими продукти:

600 г брашно София Мел Екстра
1 ч.ч. яйчна майонеза
2 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 к.л. захар
1 к.л. сол
2 ч.л. суха мая
сусам за поръсване
краве масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. В купичка слагаме сухата мая, 50мл хладко мляко,захарта и солта. Объркваме и оставяме около десетина минути, докато шупне маята/да направи калпаче/. Слагаме брашното в голяма купа и правим кладенче. Изсипваме шупналата мая. Добавяме майонезата, киселото мляко и останалите 150 мл прясно мляко. Омесваме меко еластично тесто.

2. Покриваме със свежо фолио и оставяме да втаса на топло около 40 мин. Намазняваме тавичката. Откъсваме тесто и правим малка топка. Слагаме я в средата на тавичката.

3. Останалото тесто разделяме на три. Разточваме три кори с диаметър около 26см. Намазваме първата кора с меко краве масло.

4. Така правим и с останалите две кори, като ги слагаме една върху друга. Разрязваме на 14 парчета, като торта. Получват се триъгълници.

5. Всяко едно завиваме леко и нареждаме в тавичката. Намазваме с масло и поръсваме със сусам.

6. Оставяме да втаса още 40 мин.

7. Печем в гореща фурна до порозовяване. След като се изпече,поръсваме с вода и завиваме с кърпа.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

08.09.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.