Портокалки


Дребни сладки

Необходими продукти:

750-800 г брашно София мел Класик
2 яйца + 1 белтък, жълтъка за намазване с малко прясно мляко
200 г захар
3 с.л. кис.мляко
100 г масло или мас
50 мл. олио
1 бакпулвер
80 мл. портокалов сок
1 ч.л. амонячна сода
захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата със захарта, добавяме киселото мляко, маслото / маста / и олиото. Разбиваме хубаво.

2. След това портокаловия сок и пак бъркаме. На части прибавяме брашното като добавяме бакпулвера вътре.

3. Оформяме хубаво тесто и разделяме на топчета по 50 г. 

4. Намазваме с жълтък и прясно мляко и поръсваме със захар.

5. Печем на средно ниво на фурната върху хартия за печене на 200 ° до златисто.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ирена Бакалова от Симеоновград

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

11.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.