Портокалов кекс (само с белтъци)
Кексове и мъфини

Изпратена от:

Женя Тодорова от Аксаково

Необходими продукти:

180 г брашно София мел екстра
200 г белтъци (4-5 бр)
130 г меко масло
200 г захар
1/2 ч.ч портокалов сок или прясно мляко
90 г нишесте
1 бакпулвер
2 с.л портокалов ликьор (може и друг)
щипка сол

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме белтъците на твърд сняг с половината захар.

2. В отделен съд разбиваме маслото с останалата захар. Добавяме сока от портокал, след това брашното смесено с нишестето, бакпулвера и солта. Добавяме ликьора,разбъркваме до хомогенна смес и след това със шпатула прибавяме белтъците,като разбъркваме внимателно.

3. Слагаме сместа във форма и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути.

Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.