Портокалов сладкиш с амарети
Сладкиши

Изпратена от:

Ваня Митова от София

Необходими продукти:

250 г брашно Софиа мел Класик
200 г амарети
150 г захар
150 г масло
3 бр. яйца
200 мл вино марсала
40 г маково семе
1 бр. портокал
10 г бакпулвер
За крема:
240 г пудра захар
150 г масло
1 бр. портокал
За поръсване:
маково семе

Начин на приготвяне:

1. Амаретите се смилат или натрошават на ситно. Яйцата се разбиват със захарта и солта. Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя на порции към сместа като се редува с разтопеното масло.

2. След това се сипва марсалата като се бърка непрекъснато. Идва ред на амаретите, а след тях и маковото семе. Приключва се с настъргания горен слой на портокала. Намазва се с масло форма с диаметър 26 см и се поръсва с брашно. В нея се изсипва тестото.

3. Пече се 45 минути в предварително загрята на 160С градуса фурна. След като се извади от там, се оставя да изстине.

4. През това време се приготвя кремът.

5. Настъргва се кората на 1/2 портокал. Другата половина се прави на жулиени/спирали. Изцежда се сокът от портокала. Мекото масло се разбива с миксер като се добавя пудрата захар. След това се слагат настърганата кора на портокала и сокът му. Разбива се още малко.

6. Готовият крем се нанася върху изстиналия сладкиш и по краищата му.

7. Поръсва се с маково семе и портокалови жулиени.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.