Портокалови маслени бисквити с шоколад


Дребни сладки

Необходими продукти:

280 г брашно Екстра
120 г масло (на стайна температура)
230 г захар
1 яйце
3 с.л. сок от портокал
1 ампула есенция портокал
2-3 с.л. настъргана кора от портокал
1 с.л. бакпулвер
щипка сол
шоколад

Начин на приготвяне:

1. Разбийте с миксер маслото и захарта. Добавете яйцето, портокаловите корички, есенцията и сока от портокал и отново разбийте. Прибавете брашното с бакпулвера и солта и омесете на тесто.

2. Завийте го във фолио за свежо съхранение и оставете за 30 минути в хладилника.

3. Включете фурната да загрява на 180°C. Разстелете хартия за печене върху тава.

4. Оформяйте от тестото топчици колкото орех (или използвайте формичка) и редете на разстояние едно от друго (тестото е маслено и сами ще станат на бисквити). От посочените продукти се получават около 30 бр. сладки.

5. Печете ги около 10 минути, но имайте в предвид, че много бързо сменят цвета си (Аз следих леко само да си променят цвета отдолу и ги извадих. Като всички маслени бисквити изглеждат меки и сурови, но щом изстинат са блаженство). Преди да оставите тестото да се охлади в хладилника може да добавите парченца шоколад.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Войникова от Пловдив

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

31.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.