Портокалови маслени бисквити с шоколад
Дребни сладки
Необходими продукти:
280 г брашно Екстра
120 г масло (на стайна температура)
230 г захар
1 яйце
3 с.л. сок от портокал
1 ампула есенция портокал
2-3 с.л. настъргана кора от портокал
1 с.л. бакпулвер
щипка сол
шоколад
Начин на приготвяне:
1. Разбийте с миксер маслото и захарта. Добавете яйцето, портокаловите корички, есенцията и сока от портокал и отново разбийте. Прибавете брашното с бакпулвера и солта и омесете на тесто.
2. Завийте го във фолио за свежо съхранение и оставете за 30 минути в хладилника.
3. Включете фурната да загрява на 180°C. Разстелете хартия за печене върху тава.
4. Оформяйте от тестото топчици колкото орех (или използвайте формичка) и редете на разстояние едно от друго (тестото е маслено и сами ще станат на бисквити). От посочените продукти се получават около 30 бр. сладки.
5. Печете ги около 10 минути, но имайте в предвид, че много бързо сменят цвета си (Аз следих леко само да си променят цвета отдолу и ги извадих. Като всички маслени бисквити изглеждат меки и сурови, но щом изстинат са блаженство). Преди да оставите тестото да се охлади в хладилника може да добавите парченца шоколад.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Войникова от Пловдив
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване