Портокалови сладчици


Дребни сладки

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Екстра
120 г краве масло
1 яйце
30 г сок от портокал
230 г захар
2 г сол
1 пакетче бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Разбива се омекналото масло със захарта до побеляване. Прибавя се яйцето, портокаловия сок и солта. Накрая се добавя брашното, размесено с барпулвера. Омесва се меко тесто.

2. Оставя се да почине 20 мин в хладилника.

3. Оформят се топчета и се нареждат в тава на по-голямо разстояние. Когато всички топчета са в тавата се взима вилица и се притискат отгоре. Пекат се около 25-30 мин при 170 градуса до порозовяване.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Петър Аймалиев от Благоевград

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

19.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.