Постна содена питка


Питки, Погачи

Необходими продукти:

1 кг. брашно София мел
1 с. л захар
1с.л сол
1с.л бакпулвер
1с. л оцет
1с. л сода
500 мл. газирана вода
плик за печене

Начин на приготвяне:

1. Смесваме брашно, сол, захар и бакпулвер. Разбъркваме. Смесваме содата и оцета в малък съд.

2. Прибавяме към брашното содата и газираната вода. Замесваме тестото. На оформената топка й правим кръст с нож.

3. Поставяме тестото в плик за печене и печем 30 мин. на 220 градуса. Намаляваме градусите на 180 и допичаме още 10 мин.

4. Питката я изваждаме от плика и я завиваме в кърпа, за да се задуши.

5. Става мека и страхотна.

Весели празници!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Йорданка Дамянова от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

28.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.