600 г брашно София мел Екстра
1/2 кубче от 42 г мая за хляб
1 чаена чаша топла вода
1 чаена лъжичка захар
1 чаена чаша олио
1 щипка сол
100 г сирене
1 кутия (около 140г) локум
100 г за овалване пудра захар
1. Разтваря се маята със солта и захарта в топлата вода, добавя се постепенно олиото и се замесва меко тесто. Дели се на 4 равни питки.
2. Всяка от тях се разточва на кръг,реже се на триъгълни парчета, слага се плънка на всеки триъгълник (аз правя двете питки със сирене, двете с локум), завива се на кифлички и се реди в тава с хартия за печене.
3. Пече се до зачервяване на температура 200 градуса при предварително загрята фурна.
4. Сладките пурички може да се овалят с пудра захар при желание, придава страхотен вкус!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ