Постни пурички
Сладкиши

Изпратена от:

Денка Петрова от с.Гривица, обл. Плевен

Необходими продукти:

600 г брашно София мел Екстра
1/2 кубче от 42 г мая за хляб
1 чаена чаша топла вода
1 чаена лъжичка захар
1 чаена чаша олио
1 щипка сол
100 г сирене
1 кутия (около 140г) локум
100 г за овалване пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Разтваря се маята със солта и захарта в топлата вода, добавя се постепенно олиото и се замесва меко тесто. Дели се на 4 равни питки.

2. Всяка от тях се разточва на кръг,реже се на триъгълни парчета, слага се плънка на всеки триъгълник (аз правя двете питки със сирене, двете с локум), завива се на кифлички и се реди в тава с хартия за печене.

3. Пече се до зачервяване на температура 200 градуса при предварително загрята фурна.

4. Сладките пурички може да се овалят с пудра захар при желание, придава страхотен вкус!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.