Постни сладки с бира
Дребни сладки

Изпратена от:

Павлина Миланова от с. Ярджиловци

Необходими продукти:

0,5 кг брашно София Мел Класик
1 ч, ч, бира
1,5 ч. ч. олио
1 с. л. бакпулвер
5 с. л. пудра захар
За плънката:
0,5 ч.ч. смлени орехи
1 кутия цветен локум
1 бурканче сладко от дюли

Начин на приготвяне:

1. Смесват се течните съставки и се добавят брашното, пудрата захар и бакпулвера.

2. Меси се меко тесто, което се разделя на три части и всяка се разточва на много тънка кора.

3. Едната част се намазва със сладко, реже се на малки правоъгълници и всеки се завива на руло.

4. В другата се поставят парчета локум, а в третата - смлените орехи. Така се получават сладки с три вида пълнеж.

5. Пекат се до порозовяване на 180 градуса и още топли се овалват в пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.