Пърленки (Дебелки)
Други солени печива

Изпратена от:

Деси Янкова от Пловдив

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел Класик
250 мл хладка вода
7 г суха мая
1/2 ч.л. захар
5 с.л. олио
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. В купа се слагат 2 с.л. брашно, маята, захарта и водата, разбърват се хубаво, докато сместа стане хомогенна и се оставя настрана за около 5 минути, докато маята се активира (започне да става на балончета).

2. След като маята се е активирала, се прибавят и останалите продукти и се замесва еластично тесто.

3. Когато вече е добре измесено, се разделя на 6 топки и се оставя да втаса покрито с фолио, за да не се образува коричка. Нужно е около 1 час на 22 градуса за втасване или казано по друг начин - докато се удвои.

4. Пекат се на сач или тиган с незалепващо покритие от двете страни, а след това се намазват с масло.

5. По желание може да се поръсят със шарена сол.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.