Пърленки на скара
Други солени печива

Изпратена от:

Ралица Маркова от Велико Търново

Необходими продукти:

2 ч.ч. брашно София Мел класик
250 мл. топла вода
1 ч.л. сол
щипка захар
краве масло
сирене - по желание

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното и към него прибавяме чаената лъжичка сол и щипката захар. Към тях добавяме затоплената вода. Омесваме тесто.

2. Оставяме настрани за около 15-20 да си почине, завито с кърпа или стреч фолио.

3. След като тестото си е починало е станало по-меко и еластично. Разделяме го на 8 еднакви топки. Всяка от тях разточваме и намазваме с масло.

4. По желание може да добавим сирене като разточим пърленката на по-тънко и я прегънем на две, като сиренето остане вътре.

5. Печем на скара на дърва или електрическа на силно до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.