Пърленки на тиган
Хлябове

Изпратена от:

Костадина Мазгалова от София

Необходими продукти:

485 г брашно Софиямел Класик
200 г кисело мляко
2 с. л зехтин
1 ч.л сол
1 ч. л сода бикарбонат
125 мл вода

Начин на приготвяне:

1. В купата смесете всички съставки – кисело мляко, вода, брашно, сода, сол, и зехтин. Разбъркайте. Месете тестото докато получите меко, гладко, нелепнещо тесто.

2. Разделете тестото 6 равни части и оформете на топки. Покрийте с найлоново фолио и оставете за 30 минути.

3. Разтеглете с ръце всяка питка на кръг с дебелина около 4-5 мм.

4. Поставете тиган с незалепващо покритие на умерена температура.

5. Печете на сух тиган за около 2 минути. През това време по повърхността ще се появят мехурчета. Обърнете и изпечете от другата страна. Изпечете и останалите пърленки.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.