Пърленки с кашкавал


Други солени печива

Необходими продукти:

550 г Брашно София Мел Екстра
150 мл прясно мляко
150 мл топла вода
1 пакетче суха мая (7 г)
1 с.л захар
1 с л. сол
40 мл олио
200 г кашкавал
магданоз по вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесваме сухата мая с затоплените прясно мляко и вода. Добавяме и захарта и оставяме маята да се активира за около 10 минути.

2. Добавяме олиото, солта и брашното. Омесва се меко тесто и се оставя да втаса за около 1 час на стайна температура.

3. След това разделяме на 10 части (зависи колко големи ги искате). Всяка част разточваме в кръгла форма с около 15-20 см. диаметър. В средата слагаме от плънката от кашкавала и магданоза. Събираме краищата и затваряме, и го правим на топче. Разточваме пак, за да се разпръсне плънката.

4. Запичаме на тиган от двете страни, като по желание може да се намажат от едната страна с маргарин или масло.

Приятен апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Валентина Йонева от Бургас

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

01.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.