Профитероли
Дребни сладки
Необходими продукти:
300 г брашно София Мел Класик
330 мл. вода
100 г масло
3 яйца
1 брой (пакетче 4 грама) ванилия
100 г пудинг без варене
300 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Парено тесто за профитероли:
1. На силен котлон смесваме водата и маслото в тенджера до пълното разтапяне на маслото.
2. След като маслото е напълно разтопетно, прибавяме брашното наведнъж и бъркаме интензивно до получаване на хомогенна смес - 2-3 минити.
3. Сваляме сместа от котлона и изчакване до леко изстиване на тестото.
4. Когато тестото изстине , но е все още леко топло се добавят едно по едно яйцата като след всяко добавяне на яйце разбъркваме до хомогенна смес и едва след това добавяме следващо яйце.
5. Изчакваме до пълно изстиване на тестото.
6. В пош слагаме готовото тесто и оформяме с пош профитеролите в подходяща тава.
7. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за около 45-50 минути до пълна готовност на профитеролите.
8. Фурната не се отваря по време на печене.
9. След изпичане изваждаме профитеролите на решетка и изчакваме до пълно изстиване.
Крем за профитероли:
1. Смесваме крем пудинг без варене със студеното прясно мляко и разбиваме с миксер до 3 минути.
2. След като крема е готов и профитеролите са охладени правим малки отвори в профитеролите и с пош добавяме крем във всичи профитероли.
3. Охлаждаме за нпколко часа в хладилник.
4. Готовоте профитероли можем да гарнираме с шоколад, глазура, ягоди или друга добавка по избор.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Николай Киров от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване