Провансалски хляб без месене
Хлябове
Необходими продукти:
1 кг брашно София Мел Класик
25 г мая
1,5 с. л. сол за тестото
800 мл вода
едра сол за поръсване
розмарин, риган
зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
1. Разтворете маята и солта в хладка вода. Добавете 1 кг брашно и смесете добре докато течността не се абсорбира от брашното. Покрийте с чиста влажна кърпа и оставете да втаса поне 4 часа.
2. Загрейте фурната на 250 градуса. Внимателно махнете кърпата и изсипете тестото в тава, покрита с хартия за печене. Не е нужно да го месите или оформяте.
3. Поръсете с едра сол и подправки по ваш избор и сложете да се пече за 20 мин. на 250 градуса с вентилатор.
4. След 20 минути извадете питката и я намажете със зехтин.
5. Намалете температурата на 220 градуса и я сложете да се пече за още 10 минути докато не придобие златист цвят и хрупкава коричка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Наталия Иванова от ПЛЕВЕН
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване