Пухкав картофен хляб
Хлябове

Изпратена от:

Ваня Митова от София

Необходими продукти:

450 г брашно София мел Екстра
150 мл вода
7 г суха мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
100 г масло
150 г картофи

Начин на приготвяне:

1. Картофите се сваряват, обелват и намачкват с маслото и солта.

2. Добавят се всички останали продукти и се замесва тесто, което се бърка с миксер около 10-15 минути.

3. Оформя се топка, намазва се с растително масло, покрива се с домакинско фолио и се оставя на топло.

4. След като удвои обема си, се намазва с вода.

5. Пече се в предварително загрята на 200-210 С фурна, 15 минути. След това се оставя на 180 С, още 10 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.