Пухкава питка с кисело мляко
Питка, Погача

Изпратена от:

Десислава Златева от София

Необходими продукти:


1 кг. брашно София Мел класик
3 яйца
300 г кисело мляко
7 г суха мая
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. вода
1 с.л. сол
1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява. Маята се активира в хладката вода заедно със захарта и солта. В направено кладенче в брашното се изсипват киселото мляко, олиото, маята и яйцата /единият жълтък се заделя за намазване на питката/.

2. Омесева се меко тесто и се оставя да втаса 40-50минути.

3. Оформя се в намазнена тава и се оставя да втаса отново, след което се намазва с жълтъка и се поръсва по желание със семена.

4. Пече се фурна на 180° с вентилатор за 30 минути или до готовност.

5. След като е готова се намазва с масло докато е още гореща.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

12.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.