Пухкава питка с масло
Питка, Погача

Изпратена от:

Десислава Златева от София

Необходими продукти:

500 г пшенично брашно София мел Класик
2 яйца
7 г суха мая
4 с.л. топла вода
1 с.л. сол
85 г масло
170 мл топло прясно мляко
1 с.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Към маята добавяме щипка захар и топлата вода и оставяме да се активира.

2. В купа разбиваме яйцата с останалата захар, добавяме солта, брашното, надигнатата вече мая и затопленото мляко.

3. Разбъркваме всички съставки и добавяме маслото. Замесваме меко, гъвкаво тесто. Оставяме тестото да втасва час и половина, след което отново го замесваме. След още половин час втасване тестото е готово за оформяне по желание и намазване с жълтък.

4. Печем в предварително загрята фурна на 180° до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.