Пухкави питки на тиган


Други солени печива

Необходими продукти:

380 г брашно София Мел
1ч.л. сода за хляб
2 яйца
4 с.л. разтопено масло
100 г краве сирене
100 г кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко
масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме киселото мляко със содата и изчакваме 15 минути за да се активира добре.

2. Прибавяме яйцата с разтопеното масло и разбъркваме добре. Настъргваме на ситно ренде сиренето и кашкавала, добавяме ги към сместа и отново разбъркваме. Накрая малко по малко прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто, което оставяме да почине за 20 минути.

3. Накъсваме тестото на топки и от всяка разточваме кора с дебелина около 10 см.

4. Печем питките и от двете страни в тиган на средна температура. Докато питките са още топли ги намазваме с масло и от двете страни и пожелание поръсваме със сол.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Румяна Сакалийска от Девин

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

18.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.