Пухкави питки на тиган
Други солени печива
Необходими продукти:
380 г брашно София Мел
1ч.л. сода за хляб
2 яйца
4 с.л. разтопено масло
100 г краве сирене
100 г кашкавал
1 ч.ч. кисело мляко
масло за намазване
Начин на приготвяне:
1. Разбиваме киселото мляко със содата и изчакваме 15 минути за да се активира добре.
2. Прибавяме яйцата с разтопеното масло и разбъркваме добре. Настъргваме на ситно ренде сиренето и кашкавала, добавяме ги към сместа и отново разбъркваме. Накрая малко по малко прибавяме пресятото брашно и замесваме меко тесто, което оставяме да почине за 20 минути.
3. Накъсваме тестото на топки и от всяка разточваме кора с дебелина около 10 см.
4. Печем питките и от двете страни в тиган на средна температура. Докато питките са още топли ги намазваме с масло и от двете страни и пожелание поръсваме със сол.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Румяна Сакалийска от Девин
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване