Пухкави соленки с парено тесто
Други солени печива

Изпратена от:

Мария Дамянова от Бургас

Необходими продукти:

160 г брашно София мел екстра
250 мл пр мляко
80 г краве масло
1 ч.л.сол
3 бр яйца + 1 за намазване
150 г сирене

Начин на приготвяне:

1. Прясното мляко, маслото и солта се слагат да заврат. След това се добавя брашното и се бърка с дървена лъжица. След като леко изстине тестото се добавят яйцата 1 по 1 като след всяко се бърка до пълното му поемане.

2. Добавя се сиренето натрошено и се оформят формички със шприц или 2 супени лъжици. Намазват се с яйце и пожелание се поръсват със сусам.

3. Пекат се на 180 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.