Пухкави соленки с парено тесто
Други солени печива
Необходими продукти:
160 г брашно София мел екстра
250 мл пр мляко
80 г краве масло
1 ч.л.сол
3 бр яйца + 1 за намазване
150 г сирене
Начин на приготвяне:
1. Прясното мляко, маслото и солта се слагат да заврат. След това се добавя брашното и се бърка с дървена лъжица. След като леко изстине тестото се добавят яйцата 1 по 1 като след всяко се бърка до пълното му поемане.
2. Добавя се сиренето натрошено и се оформят формички със шприц или 2 супени лъжици. Намазват се с яйце и пожелание се поръсват със сусам.
3. Пекат се на 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мария Дамянова от Бургас
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване