300 г брашно Софиямел Класик
75 г меко масло
50 г олио
150 г кисело мляко
200 г натрошено сирене
3 яйца
1/2 ч.л сол
1/2 ч.л сода бикарбонат
1. Претрийте брашното и маслото с пръсти. Добавете олиото, млякото с угасената в него сода и солта. Замесете меко тесто.
2. В купа разбъркайте яйцата и натрошеното сирене (отделете от яйцата 1 с.л. за намазване на баницата).
3. Разделете тестото на две части. С ръце го разстелете и оформете на два кръга, като единия направите малко по-голям от другия. Пренесете големия кръг в тава, застлана с хартия за печене (кръгла форма 20 - 22 см). Върху него разпределете плънката и прихлупете с втория кръг тесто. Прищипете краищата и намажете с отделеното от яйцето. Изпечете баницата за около 40-45 минути, в предварително загрята фурната на 170°С.
Да ви е вкусно!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ