Коледа ухае


Дребни сладки

Необходими продукти:

300 г брашно София мел класик
125 г краве масло
100 мл пчелен мед
1 яйце
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 бр. бакпулвер
1/2 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Първо се разтапя маслото с меда на водна баня и после оставяме да се охлади. В съд смесваме брашното с бакпулвера, содата, канелата и джинджифила.

2. Към охладената смес от мед и масло, добавяме 1 яйце и разбъркваме, а след това постепенно по малко добавяме и от сместа с брашното и замесваме меко тесто.

3. Разточваме го и с помощта на резци правим различни фигурки с дебелина от 3-4 мм.

4. В тава с хартия за печене нареждаме сладките и печем в предварително загрята фурна на 180°.

5. По желание се украсяват, след като са изчечени и изстинали. Аз ги декорирах с "роял айсинг" и с хранителна боя.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Таня Дунова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

21.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.