Ръчно приготвен хляб с типово брашно
Хлябове

Изпратена от:

Антоанета Атанасова от София

Необходими продукти:

450-500 г брашно София мел Типово брашно
1 яйце
300 мл хладко прясно мляко
15 г прясна мая
1 ч. л. захар
1 с. л. сол
2 с. л. олио

Начин на приготвяне:

1. Маята и захарта разтварям в хладкото прясно мляко, добавям леко разбитото яйце. В посоленото брашно се прави кладенче и се изсипват течните съставки. Меси се до хомогенност. Накрая се домесва с олиото.

2. Втасва докато си увеличи обема 2 пъти. Размесвам го отново, оформям в желаната форма и оставям да почине 5-10 минути.

3. Фурната се загрява на 180- 200 градуса.

4. Хлябът се поръсва леко със сухо брашно, за да придобие пекарски вид, на 2-3 места се правят дълбоки разрези с остър нож.

5. Пече се до готовност - около 40 минути. Тества се с клечка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.