Ретро Фунийки
Дребни сладки

Изпратена от:

Златина Желязкова от гр. Варна

Необходими продукти:

700 г бяло брашно София Мел Екстра
2 яйца
200 г захар
230 г кисело мляко
100 мл. олио
1 ч. л. сода
1 ванилия


За крема: Прясно мляко - 1 литър
За крема: Яйца - 4 бр.
За крема: Захар - 200 гр.
За крема: Брашно - 180 гр.
За крема: Ванилия - 2 бр.

Начин на приготвяне:

1. От продуктите (брашно, яйца, захар, кисело мляко, олио, сода и ванилия) се омесва тесто.

2. Разточва се с дебелина около 0,5 см и се реже на ивици с широчина около 1 см. Ивиците се навиват на метални фунийки като трябва леко да се застъпват и се нареждат в тава, върху хартия за печене.

3. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто, като трябва да се наблюдават, тъй като се изпичат много бързо - около 20 минути.

4. Оставят се настрани да станат напълно студени.

5. Яйцата за крема се разбиват със захарта.

6. Прибавят се по малко от брашното и 300 мл. от прясното мляко. Останалото мляко се слага на котлона да заври и тогава към него се прибавя разбитата вече яйчена смес.

7. Вари се на бавен огън при непрекъснато разбъркване до сгъстяване на крема. Когато е готов се отнема от котлона и се добавя ванилията.

8. С помощта на шприц пълним фунийките с горещия крем.

9. Най-вкусни са на следващия ден, когато поомекнат.

Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.