400 г София Мел екстра
3 яйца
500 мл газирана вода
1 ч.лъж.захар
1 ч.лъж. сол
1 суха мая от 7 г
1/2 пакет бакпулвер
1. Яйцата се разбиват с лъжичката захар. Прибавя се газираната вода и след това брашното, смесено с бакпулвера, маята и солта. Всичко се разбърква добре. Получава се смес по-гъста от боза и се оставя да шупне 15 минути.
2. Загряваме тигана и го намазваме с малко масло само в началото. Сипва се 1 черпак от сместа и се пече на средна степен на котлона.
3. Всяка катма се намазва и масло и се хапват кой с каквото обича - сладко, течен шоколад и др.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ