Родопски марудници с газирана вода


Други солени печива

Необходими продукти:

400 г София Мел екстра
3 яйца
500 мл газирана вода
1 ч.лъж.захар
1 ч.лъж. сол
1 суха мая от 7 г
1/2 пакет бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Яйцата се разбиват с лъжичката захар. Прибавя се газираната вода и след това брашното, смесено с бакпулвера, маята и солта. Всичко се разбърква добре. Получава се смес по-гъста от боза и се оставя да шупне 15 минути.

2.  Загряваме тигана и го намазваме с малко масло само в началото. Сипва се 1 черпак от сместа и се пече на средна степен на котлона.

3. Всяка катма се намазва и масло и се хапват кой с каквото обича - сладко, течен шоколад и др.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Иван Тотев от Пловдив

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

21.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.